Skip to main content

Zelfstandig werken onder toezicht

Wat houdt zelfstandig werken onder toezicht in?

Leerlingen kunnen tijdens het zelfstandig werken, werken aan huiswerk, leren voor toetsen en opdrachten maken. Ook zijn er planningen beschikbaar die de leerlingen kunnen gebruiken om zelf in te vullen. 

Welke begeleiding wordt geboden?

Er is begeleiding aanwezig om te zorgen dat de ruimte waarin gewerkt wordt rustig en stil blijft.
De begeleider is het eerste aanspreekpunt voor leerlingen. Leerlingen die binnenkomen kunnen zich hier melden. De begeleider kijkt of alle leerlingen aanwezig zijn. Per tien leerlingen is er één begeleider aanwezig. 

Hoe vaak maakt een leerling gebruik van zelfstandig werken?

Een leerling komt twee keer in de week voor een shift van 1,5 uur. Dit wordt vooraf samen met de leerling ingeroosterd en staat voor de gehele (school)periode vast. Bij wijzigingen van het schoolrooster neemt de leerling contact op met de dagbegeleider. 

Het is mogelijk om vaker of minder vaak te komen. Dit gebeurt altijd in overleg. 

Hoe wordt omgegaan met planning bij dit product?

Leerlingen mogen gebruik maken van de planningen van HSB. Deze kunnen ze vragen aan de begeleider en vervolgens zelfstandig gebruiken. Het is niet verplicht om de planningen te gebruiken, leerlingen werken immers aan het verbeteren van de zelfstandigheid en kunnen zelf kiezen hoe ze het werk aan zullen pakken. 

Hoe worden de vorderingen van een leerling gevolgd?

HSB maakt gebruik van het leerlingvolgsysteem “Studyspace”. Hierin krijgt zowel de leerling als de ouder een account. Zo kan de ouder gedurende de begeleiding van de leerling teruglezen hoe de begeleiding is gegaan en de vorderingen op afstand volgen. Planningen van de leerling worden hierin meegenomen. In overleg met de leerling en ouder(s)/verzorger(s) is het mogelijk om de mentor van de leerling toegang te verlenen tot bepaalde onderdelen van het dossier van de leerling in “Studyspace”. Uiteraard met nadrukkelijke toestemming van de leerling en ouder(s)/verzorger(s).

  • Max 10 leerlingen per groep
  • 1,5 uur zelfstandig werken
  • 2x in de week
  • €10,- per uur

Voor wie

Leerlingen die het fijn vinden om een plek te hebben waar ze in alle rust hun huiswerk kunnen maken, kunnen leren en werken aan opdrachten en daar thuis meer moeite mee hebben.

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan
of meld je direct aan